HTML

Orbán Lázár megkorlátoz

2010.09.21. 14:10 burany19

Lázár János hétfőn nekiveselkedett, és nekiment Orbán Viktor kormányának. Eddig abban a hitben leledztem, hogy János Viktor két jó barát, dwa bratanki, mint a lengyel  magyar egykor és ma. De nem.Azért mindennek van határa, még a frakcióvezető és a kormányfő barátságának is, és ez a határ: a gatya.

Igen, Geszti után szabadon:  nagy bajban vagyunk és kisgatyában, ezt már Lázár is látja, ennek hatására imigyen szólt: " Nem fogjuk támogatni azokat a kormányzati előterjesztéseket, amelyek a gatyára vetkőztetett magyar társadalom újabb megsarcolását jelentik [Taps]. " Tökös. Ezt a mondatot még sokat fogjuk idézni.

Nekem persze egyszerűbbnek tűnne eleve nem készíteni ilyen előterjesztéseket , hogy aztán az Orbán vezette kormányt jól leszavazza a Lázár vezette frakció, de végül is beleillik a Nemzeti Együttműködés szép új rendszerébe. Miközben egyetértés van köztük, hogy "megkorlátozzák" az "offshore cégezőket", Orbán 29 pontjának eredeti formájában lőttek. Lázár ugyanis egyebek mellett leszögezte: "a Fidesz és a KDNP frakció szövetsége soha semmilyen körülmények között nem fog olyan törvényeket támogatni ebben a házban, amely megsarcolja a kispénzű embereket. " Mi következik ebből?

Az adójóváírás "kivezetése" - ahogy Orbán szépen átkeresztelte az adóemelést - megy a levesbe. Mert, hogy Orbán javaslata durván tizennégyezret vesz ki a legkevesebbet keresők zsebéből havonta, és ezt, mint látjuk a tökös Lázár nem szenvedheti. Sőt, még ennél is tovább ment: ".... legyen olyan gazdaságpolitika, ahol azok viselik a terheket, akiknél van pénz. "

Ha ez komoly, ugrott az egységes 16 %-os adó is, ami alapján egy államtitkár havi 140.000- rel vihetne többet haza ( kalkulátor itt ). Sőt az ún. kis adók között marad a luxusautó, helikopter, repülő, yacht után fizetendő különadó is, hadd viselje a terhet az, akinél van pénz.

Így egy oligarcha és portásának adóbevallása mégsem fér el egy söralátéten, egyiknek marad a különadó-rubrika, másiknak a kedvezmény-rubrika. Szóval Orbán nehéz napok elé néz, ha Lázár és ő is igazat beszéltek. Persze van más eshetőség is. Az, hogy hazudtak.

Gatya dal:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://buranysandor.blog.hu/api/trackback/id/tr812312461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása